COMUNICAT CU PRIVIRE LA DECIZIA PRIMĂRIILOR DE SECTOR BUCUREȘTI DE A ELIMINA MESAJELE ANTIPOLITEISTE DE PE BLOCURILE DIN CAPITALA ROMÂNIEI

Sursa: Radu Mihaiu
Asociația THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI), prin grupul tematic Ucenicii Întunericului, organizație de reprezentare a comunității politeiste din România, membră Pagan Awareness Network și membră în Comisia pentru Minorități, Culte și Drepturile Omului din Camera Deputaților salută decizia autorităților publice locale de a elimina de pe clădirile din capitală inscripțiile ce incită la discriminare religioasă. Ne referim la mesajele ”Jos sataniștii care ne conduc”, desenate cu grafitti pe majoritatea blocurilor din capitală; acestea sunt de natură să incite la ură religioasă reprezentând o veritabilă chemare la acte de violență.
 
Atragem atenția că folosirea termenului ”satanist” în contexte care nu reflectă obiectul real al practicilor spirituale de Mână Stângă este extrem de periculoasă, deoarece crează confuzie și teamă, incitând la violență.
 
Precizăm că, pentru practicanții acestei căi spirituale, Satanismul înseamnă împuternicirea și cunoașterea personală ca formă de explorare a Divinului, neavând nicio legătură cu atitudini derogatorii la adresa altor credințe. În întâmpinarea nevoii de informare corectă și obiectivă a publicului reiterăm necesitatea comunicării eficiente și non-discriminatorii cu privire la chestiunile religioase.
 
Reamintim că, în repetate rânduri, Asociația noastră a solicitat introducerea în curriculă a orelor de Istoria Religiilor, noi fiind chiar generatorii petiției și memorandumului adresat anul trecut, Ministerului Educației Naționale cu privire la acest aspect, la care Direcția de Învățământ Preuniversitar a Ministerului ne-a răspuns că nu consideră oportună această modificare.
 
În acest context vulnerabil, în care actorii instituționali incită la ură, în loc de a-și îndeplini rolul destinat lor în societate, Asociația THE NEW PAGAN DAWN cheamă toți românii, indiferent de credințe religioase, ori crez politic la coeziune, acceptare și exprimarea cu discernământ a nemulțumirilor și opiniilor în orice situație.
 
 
DEPARTAMENTUL DE PR, COMUNICARE ȘI PROMOVARE,
ASOCIAȚIA THE NEW PAGAN DAWN,
Purtător de cuvânt, Lavric Ioan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *