Despre noi

UI este un grup încă foarte mic pentru persoanele care împărtășesc abordarea specifică, dar si generala a Satanismului, care este explicată pe site-ul nostru. Lavric Ioan, fondatorul, conduce, de asemenea, sataniștii din Romania. demonolatrii, luciferienii, păgânii întunecați și ocultiștii din CMS (LHP – Left Hand Path), un grup care nu se limitează la o abordare specială, dar îi întâmpină pe sataniști, luciferieni etc. de toate tipurile care respectă legea.

Abordarea noastră față de Satanism este atât devoțională, cât și filosofică. De asemenea, ne propunem să facem ceea ce putem, la nivel practic, pentru a contracara creșterea fanatismului abrahamic în întreaga lume și pentru a promova o lume în care libertatea de gândire este respectată, fiind parte in acest sens din Satanic Temple (TST).

UIl are o teologie politeistă, cu unele încrucișări atât cu Păgânismul modern, cât și cu tradiția ocultă occidentală, plus câteva idei antice, găsite în multe culturi diferite, pe care majoritatea păgânilor moderni le trec cu vederea. Convingerile noastre nu sunt nici pur „invers-creștine”, nici pur „păgâne”. Paradigma noastră este o sinteză sistematică a ideilor din multe religii diferite, atât antice, cât și moderne, incluzând fără rușine niște teme „creștine inverse”, dar în niciun caz limitate la ele. Panteonul nostru il include pe  Satan, pe care îl vedem ca o Zeitate cu mai multe fațete și un set de cinci zeități distincte pe care le numim Zeii în creștere ai Occidentului modern: Lilith, Prometeu, Ishtar / Astarte, Pan și Lucifer-of -Sofia.

Ne închinăm lui Satan. Prin „închinare”, nu ne referim la autodenigrare. Ne referim la iubire, adorație și venerație reverentă, îndreptată către o Ființă care se manifestă în sinele nostru interior cât și în afara noastră. (Pentru snobii oculti de acolo, acesta este bhakti yoga.) Membrii UI ar trebui să fie oameni care se simt atrași de Satan la un nivel profund și care, de asemenea, se simt atrași de cel puțin unul dintre cei cinci zei în creștere. (Nu ne așteptăm ca membrii noștri să se raporteze la fel de bine cu toți cei cinci zei în creștere.)

Credem că închinarea (adesea extrem de emoțională) trebuie contrabalansată de gândirea filosofică. Prin cuvântul „filosofic”, ne referim la arta de a gândi clar și profund – o artă pe care ne propunem să o cultivăm, atât între membrii noștri, cât și în subcultura satanistă mai mare. Credem că Satan vrea să gândim pentru noi înșine. În acest scop, îi încurajăm pe sataniști să învețe logică informală, să dezbată abilități etc. și să se gândească cu atenție la viziunile noastre asupra lumii și fundamentele lor.

De asemenea, ne așteptăm ca membrii noștri să ia măsuri practice, cel puțin în moduri mici, către cel puțin unul dintre următoarele obiective:

(1) opunerea politică a aripii religioase de dreapta,

(2) dezacordarea panicilor satanice,

(3) ridicarea nivelului intelectual al comunitatii sataniste,

(4) promovarea toleranței religioase sau (5) contracararea creșterii formelor mai fanatice și mai intolerante ale creștinismului și ale Islamului.

Membrii UI  ar trebui să fie oameni care sunt atrași de „întuneric” și care împărtășesc opoziția noastră activă față de aripa dreaptă religioasă. Spiritualitatea noastră nu este în niciun caz limitată la activismul politic și social. Dar poziția noastră împotriva aripii religioase de dreapta este într-adevăr o componentă de bază a activităților noastre ca grup.

Convingerile noastre principale sunt enunțate în următoarele articole:

  1. O scurtă introducere în paradigma UI
  2. Convingerile noastre de bază și baza lor aici și acum
  3. Teologia UI


De asemenea, important pentru noi este epistemologia. Deoarece tărâmul Zeilor este aproape complet de necunoscut pentru oameni, ne păstrăm în mod deliberat teologia. Suntem foarte conservatori în ceea ce privește identificarea lui Satan cu orice zeu din orice altă cultură și evităm să pronunțăm deloc ceea ce s-ar fi putut întâmpla printre zei în trecutul preistoric îndepărtat. 

Mai mult, evităm să ne gândim la Zei în termeni cosmici. (Vezi teologia naturală post-copernicană.) Respingem ideea că cosmosul are orice „semnificație” sau „scop” general discernibil pentru noi, oamenii. Depinde de noi, ca indivizi și ca grupuri de oameni, să oferim vieții noastre orice semnificație dorim, pe baza propriilor noastre pasiuni profunde.

Spre deosebire de Biserica lui Satana a lui LaVey și de alte grupuri sataniste, UI nu are o agendă socioeconomică. Dar luăm o poziție împotriva aripii religioase de dreapta și în favoarea acelor tendințe sociale, cum ar fi feminismul (sau, cel puțin, feminismul moderat) și mișcarea pentru drepturile homosexualilor, care sunt cel mai detestate de acele tipuri de creștini care împing cel mai puternic credința într-un Diavol atotputernic. Ne opunem și panicilor satanice. Și respingem „elitismul” prostesc și zgomotos al atâtor grupuri satanice flagrant de neelită, în favoarea unei meritocrații mai autentice care nu trebuie să facă atât de mult zgomot despre sine.

Credem în existența probabilă a multor alți Zei în afară de ai noștri. Cum am decis, deci, pe care să ne venerăm? În conformitate cu principiul aici și acum din teologie, am ales să venerăm forțe spirituale care par relevante pentru tendințele sociale și religioase majore din lumea de astăzi și pe care le putem apela pentru a ne ajuta opoziția față de forțele ignoranței și represiune. Unii dintre noi s-ar putea să simtă, de asemenea, o conexiune personală profundă cu unul sau mai mulți dintre cei cinci zei în creștere, precum și cu Satan.

Scurt istoric și fundal

Ucenicii Intunericului este mai mult o viziune decât o realitate în acest moment. Până în prezent, fondatorul, Lavric Ioan, a avut mai mult succes în crearea unor grupuri pentru discuții de înaltă calitate, stimulând intelectual, între sataniști în general, cat si intalnirile in mediul online pe grupuri de Facebook. Dar Ioan a inceput totuși să construiască un grup dedicat propriei sale abordări a Satanismului, si acesta a luat forma Ucenicii Intunericului, fiind un grup al Asociatiei THE NEW PAGAN DAWN.

Grupul este actualul mostenitor al primului covan demonolatru din Romania, condus de Olteanu Cosmin si Ivanciu Laurentiu in anul 2014 cu numele de DEAD CROSS 666, care activase in mun. Onesti, jud. Bacau pana in 2016, cand acesta se transformase in ASASC Romania (Adunarea Sectanta a Satanismului Cosmiranian).

ASASC Romania a reprezentat o incercare de dezvoltare a unei filozofii si religii proprii de Satanism, conform informatiilor si experientelor lui Cosmin, fost IPS al Bisericii Bucuria lui Satan, organizatie pe care mai apoi a negat-o pentru aprecierile sale false asupra Demonolatriei, dar si pentru ideologia nazista devenita din ce in ce mai prezenta in randurile acestora.

ASASC Romania a reusit sa formeze un grup mai coagulat si mai numeros de practicanti satanisti din Romania, dar si a initiat o deschidere spre finele anului 2017 si a permis ca Asociatia THE NEW PAGAN DAWN prin actualul grup tematic sa integreze mai multi satanisti.

Ucenicii Intunericului a luat nastere sub aceasta forma in 25 noiembrie 2019 in Sibiu, iar anul viitor am devenit membrii ai internationalei Satanic Temple, in calitate de reprezentanti pe Romania, iar la momentul actual ne-am mutat sediul in Bucuresti.

CONDUCEREA U.I.

PREȘEDINTE, SZEP DANIEL

SECRETAR, ONOFREI MIHAELA

CONDUCEREA U.I. (mandat 25.11.2019 - 29.01.2023)

PREȘEDINTE, LAVRIC IOAN

VICEPREȘEDINTE, SZEP DANIEL

SECRETAR, ONOFREI MIHAELA