Comunicat în cazul fetei din Bacău, de 16 ani care s-a sinucis

fată de 16 ani din Bacău s-a sinucis. Adolescenta a băut spirt şi s-a stropit cu benzină, iar apoi şi-a dat foc noaptea, în grădina din spatele casei. Părinţii au făcut descoperirea şocantă abia dimineaţa, când copila trebuia sa se întoarcă la şcoală după vacanţă. În spatele gestului extrem ar fi o provocare lansată online de un individ din America, insă există indicii că aceasta ar fi victima hărțurii pe motive religioase. Atenţie, urmează imformaţii cu un puternic impact emoţional.

UCENICII INTUNERICULUI, grup tematic demonolatru parte a THE NEW PAGAN DAWN, unica instituție de reprezentare a comunității păgâne din România a reacționat față de acest caz, spunând că ”există elemente ce indică un comportament specific unei persoane speriate ca urmare a unor situații abuzive repetate, atât în mediul familial, dar mai ales in cel școlar, lucru confirmat de colegi și diriginta fetei.

Suplimentar analiza profilului ei de Facebook relevă apartenența ei la un cult păgân, care este de multe ori victima marginalizării, discriminării și abuzului, de unde putem ințelege gestul necugetat.

Colegii noștrii lucrează alături de Platforma Pagan Acceptance la o serie de demersuri îndreptate către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, către Liceul Nadia Comăneci și Primăria Bogdănești pentru a analiza situația familială și școlară a fetei, precum și supraveghem buna desfășurare a anchetei în acest caz.

Ne exprimăm ingrijorarea ca acest caz să nu ajungă unul din sutele de cazuri pe care le punem într-un dosar și care se lasă fără măsuri concrete pentru a preveni apariția lor pe viitor. Anual, sute de copii sunt victime ale violenței în familie, ori ale hărțuirii în mediul școlar și online. Mulți dintre aceștia ajung să aibă comportamente suicidare, ori traume ce devin boli psihiatrice.

Totodată ne intrebăm cu aceste comportamente introvertite nu au fost aduse la cunoștiința nimănui, iar părinții fetei nu au auzit țipetele acesteia când și-a dat foc în curtea locuinței sale, ori nu au sesizat dispariția fetei”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *