Drept la replica. Cazul studentei UPG care a sacrificat o pisica

COMUNICAT DE PRESA

Asociatia THE NEW PAGAN DAWN a luat cunostiinta cu ingrijorare de relatarile din mass media referitoare la cazul unei tinere din Ploiesti, studenta la Universitatea Petrol si Gaze care ar fi recurs la sacrificarea ritualica a unui animal (pisica). Potrivit media, o ancheta este in curs referitor la caz, iar tanara a fost evacuata din camin, nu cunoastem daca in urma unei anchete administrative. Totodata, materialele de presa informeaza ca Politia ar suspecta ca este vorba de un ritual satanic.

Fata de acestea precizam urmatoarele:

Nici teologia pagana moderna si nici cea demonolatra nu sustin in niciun fel sacrificiile de animale. Dimpotriva, le condamna. Asociatia THE NEW PAGAN DAWN este o organizatia culturala si religioasa de reprezentare a comunitatii pagane din Romania, incluzand comunitatea demonolatra, cunoscuta si sub numele de satanista. Nu avem printre noi nicio practicanta demonolatra studenta la Universitatea de Petrol si Gaze. Avand in vedere aceste lucruri, cat si faptul ca Satanismul si noi nu sustinem sacrificiile animale, ci le interzicem declaram ca aceasta persoana nu este un practicant al Caii Mainii Stangi, si anume a Demonolatriei;
In ceea ce priveste suspecta, daca aceasta se identifica satanista sau pagana, suntem dispusi sa monitorizam si sa sustinem respectarea drepturilor ei, atat pe timpul anchetei, cat si pe parcursul unei viitoare incarcerari si, totodata, sa monitorizam si sa sustinem, daca va fi cazul, reeducarea acesteia. In acest caz vedem implicate aspecte referitoare la prezumtia de nevinovatie, dreptul persoanei la imagine, dreptul la educatie si posibil, elemente referitoare la protectia sanatatii mintale, cat si aspecte legate de protectia animalelor.

Suntem indignati de faptul ca atat presa, cat si Politia eticheteaza un caz cu mult inainte ca acesta sa ajunga pe rolul instantei de judecata, inca din faza timpurie a cercetarii penale. Pe de-alta parte acest lucru nu ne surpinde, avand in vedere ca in judetul Prahova, unde s-au petrecut aceste fapte, institutia politiei este fragila sub aspectul legalitatii procedurilor, cat si al luptei anticoruptie. Reamintim ca un caz de discriminare pe care l-am sesizat acestei institutii si care a fost savarsit chiar de institutia in sine nu si-a gasit o rezolvare favorabila de mai bine de un an. In acelasi timp unul din fostii sefi ai institutiei a fost plasat sub control judiciar de Directia Nationala Anticoruptie, intr-un dosar de luare de mita; Dl Marian Iorga, fostul sef IPJ Prahova era alintat de subalterni cu apelativul ”Zeus”.

In calitate de unic reprezentant al comunitatii pagane si demonolatre din Romania, Asociatia THE NEW PAGAN DAWN cheama societatea si institutiile statului la solidaritate sociala si eficienta in promovarea legalitatii, cat si a politicilor de integrare a categoriilor vulnerabile: minoritati religioase si de alta natura, persoane cu dizabilitati fizice si psihice, persoane de conditie sociala modesta, victime ale abuzului, refugiati. Sperand intr-o rezolvare justa a acestui caz, care sa aduca balanta societatii inapoi la dreapta ei masura, ne exprimam increderea in justitie si institutiile statului si totodata monitorizam felul in care ele isi indeplinesc indatoririle in aceasta situatie si in altele.

DEPARTAMENTUL DE PR, COMUNICARE SI PROMOVARE
Purtator de cuvand adjunct,
Onofrei Mihaela

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *